Facebook YouTube

Nieuws

CW proef 2023
8 april 2023
lees hier meer


2022 foto's CW proef

knutselavond
op verzoek!
2de vrijdag v/d maand


Volgende
ledenvergadering
29-9-2023


Kofferbakverkoop
Junk In The Trunk


Uitgave 2023 infoUitslag
Lentecontest
2022
Lees hier meer


lentecontest 2023
Data & Rules
lees hier meer


Ouder nieuws
Lees hier meer

Stad Diest

ON3 cursus DST afgerond met groot succes!

UBA-DST Cursus basisvergunning 2013

Op zaterdag 26 oktober werd onze opleiding “Basisvergunning 2013” afgesloten met de praktische proef. In onze sectie organiseerden we vanaf het prille begin (2004) reeds 7 maal een dergelijke opleiding. Er passeerden in totaal meer dan 70 kandidaten waarvan een goeie 80% de rit volledig uitreed en een ON3 vergunning behaalde.

Voor het behalen van een ON3 vergunning eist het BIPT de medewerking van een erkende radioamateur-vereniging. De kandidaten moeten verplicht voorbereid worden op de theoretische proef (wordt afgenomen door het BIPT), en moeten eveneens een praktische opleiding volgen :
- aansluiten van een HF en VHF station met SWR meter en antenne tuner (HF sttn)
- een HF en VHF station kunnen bedienen (frequentieafstemming, RIT, volume, RF versterking, squelch, band selectie, vermogen instelling, SWR aflezing, ATU bediening)
- een standaard verbinding (met QSY) maken op HF (SSB) en VHF (FM)
- berekenen en optimaliseren (knippen) van een dipoolantenne   
In DST besteden we een zestal avonden en twee volledige zaterdagen aan het vormen van “kandidaat-ON3’s”.

Het slagen in de praktische proef (afgenomen door een erkende radioamateur-vereniging, wij dus) is een voorwaarde om zich te mogen aanbieden bij het BIPT voor het afleggen van de theoretische proef.
De vijf kandidaten van 2013 slaagden allen met glans in de praktische proef (duur +/- 1 uur per kandidaat), we wensen hen ook alle succes toe bij het afleggen van de theoretische proef bij het BIPT (voor drie van hen is dat gepland voor nu woensdag 30 oktober).

In naam van Tom, Yves, Ivan, Manu en Danny wil ik de crew van DST bedanken voor hun onmisbare steun en inzet, TNX Jean-Pierre/ON8JP, Ludo/ON7JW, Maurice/ON7KS, Geert/ON7QC, Joeri/ON7IQ, Mary-Lou/ON4AMM, Rene/ON4RP, en Burt/ON3BCL, zonder jullie hulp zou het ons niet gelukt zijn.
73 de Lode/ON6KL

Foto's en videobeelden van de cursus en het examen vind je hier.